Rețetă Salată de andive cu sos de muștar I
Vizite: 4962
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1467
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g andive- 150 g ulei
- 30 g mustar
- 50 g lamaie
- 1/2 leg verdeata (marar)
Preparare:
Andivele se spala, se indeparteaza frunzele vestede.Se desfac frunzele sanatoase si se taie in doua in lung.
Mustarul se subtiaza cu putina apa, se adauga uleiul, picatura cu picatura, ca la maioneza, pana ce s-a incorporat intreaga cantitate de ulei.
Se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie, iar la sfarsit se adauga verdeata tocata.
Se aseaza andivele intr-un castron si se toarna pe deasupra sosul de mustar fara sa se amestece.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de andive cu sos de muștar I:
Andive
Avantaje: Andivele sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, acid folic, calciu, fier, potasiu, zinc. În plus, andivele conțin si vitamina E, magneziu și fosfor.
...
Dezavantaje: Pot conține urme de pesticide....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...