Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de andive cu sos de muștar II

Vizite: 1782
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
705

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g andive
- 50 g ulei
- 30 g faina
- 75 g lamaie
- 10 g mustar
- 10 g zahar
- sare

Preparare:

Andivele se spala, se curata de frunzele vestede.

Se desfac frunzele sanatoase si se taie fasii, in lung.

Se incalzeste uleiul, se incorporeaza faina, se adauga mustarul amestecat cu zeama de lamaie, putina apa, sare si o lingurita de zahar.

Se amesteca bine, se lasa sa fiarba pana ce are consistenta unui sos si se ia de pe foc.

Dupa ca s-a racit, se toarna sosul peste andive, fara sa se amestece.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de andive cu sos de muștar II:

Andive
Avantaje: Andivele sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, acid folic, calciu, fier, potasiu, zinc. În plus, andivele conțin si vitamina E, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Pot conține urme de pesticide....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire