Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de avocado cu somon

Vizite: 3011
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1655

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 portocale
- 2 linguri otet de mere cu miere
- 4 linguri ulei masline
- 2 fire marar
- 2 avocado
- 200 g file somon
- 1 salata creata
- 1 legatura de papadie
- sare
- piper
- zahar

Preparare:

Se dau pe razatoare coaja de la jumatate din portocala. Se stoarce un fruct, celalalt se curata de pielite.
Se pune pulpa de portocala deoparte. Se amesteca sucul de portocala cu otet, sare, piper si zahar.
Se adauga putin cate putin uleiul, apoi pulpa de portocala si coaja. Se toaca mararul marunt si pune in sos.
Se taie somonul cubulete si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se curata salata si papadia si se rupe in bucati mici.
Se taie avocado in felii si se adauga la marinata. Se amesteca toate ingredientele si se adauga dressingul.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de avocado cu somon:

Avocado
Avantaje: Acest aliment este sărac în sodiu și este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C, vitamina K și acid folic. Compuşii din avocado ne protejează vederea, pielea, scad colesterolul rău ...
Dezavantaje: Consumat în cantităţi moderate, avocado este considerat un aliment sigur. Uneori, însă poate da reacţii alergice....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Somon
Avantaje: Somonul conține proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, riboflavină și seleniu. Toți peștii grași conțin acizi omega-3, dar somonul din Oceanul Atlantic se numără printre varietățil...
Dezavantaje: Somonul este bogat în colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite somonul....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire