Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de crap cu maioneză

Vizite: 2510
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
9381

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 buc (1-1.5 kg) crap
- 150 g ceapa
- 300 g morcovi
- 300 g patrunjel
- 200 g telina
- 350 g mazare verde
- 300 g gogosari in otet
- 800 g maioneza
- 20 g mustar
- piper
- sare

Preparare:

Ceapa se pune la fiert in apa cu sare.

Dupa 30 min. se pune pestele, se firbe 10 min., se scoate pe un platou, se lasa sa se raceasca, se desprinde capul si coada si se pastreaza.

Se dezoseaza pestele si se rupe carnea in bucati mici.

Morcovii, patrunjelul si telina se fierb separat in apa cu sare si se taie cuburi.

Mazarea se scurge de zeama si se clateste cu un jet de apa rece.

Gogosarii se taie cuburi.

Maioneza se amesteca cu mustar, se adauga legumele si pestele si se potriveste gustul cu piper si sare.

Se asaza salata pe un platou, dandu-i-se forma de peste, se asaza capul si coada de peste si se decoreaza cu maioneza pastrata in acest scop.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de crap cu maioneză:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Crap
Avantaje: Crapul conține vitamina B12, seleniu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Crapul conține mult colesterol....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire