Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de icre de crap

Vizite: 1853
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5332

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g icre de crap
- 500 g ulei
- 200 g miez de franzela
- 200 ml lapte
- 125 g lamaie
- 50 g ceapa

Preparare:

Icrele de crap se amesteca cu putin ulei si se pun in frigider timp de 20 min.

Se reia amestecul, adaugandu-se uleiul putin cate putin.

Dupa ce s-a incorporat 3/4 din cantitatea de ulei, se inmoaie miezul de paine in lapte, se stoarce bine, se amesteca cu putin ulei si se adauga la icre.

Se adauga apoi restul de ulei, tot putin cate putin si se potriveste gustul cu zeama de lamaie.

La sfarsit se adauga ceapa tocata marunt si se mai amesteca cateva minute.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de icre de crap:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Icre
Avantaje: Icrele sunt o sursă bună de proteine, riboflavină, vitamina B12, fosfor, vitamina C și acid folic....
Dezavantaje: Icrele conțin mult colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire