Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de paste cu roșii uscate și pui

Vizite: 1416
Timp preparare: 100min
Dificultate: redusa
Rețetă Salată de paste cu roșii uscate și pui
2139

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

375 g paste spirală sau oricare altele
220 g roșii uscate în ulei (tăiate fâșii)
300 g carne de pui (fiartă sau prăjită, tăiată fâșii)
250 g roșii cherry (tăiate în jumătate)
75 g spanac baby
1 ceapă mică (tocată mărunt)
1 lingură ierburi aromatice uscate (cimbru, rozmarin, oregano, după preferință)
100 g brânză feta

Dressing:
uleiul de la roșiile uscate
2 linguri oțet
1 cățel de usturoi zdrobit
1 lingură muștar dijon
1 lingură zahăr
1 linguriță plante aromatice uscate
sare
piper

Preparare:

Scurgeți uleiul din borcanul cu roșii uscate și opriți 1/3 de cană pentru dressing. Completați cu ulei de măsline dacă e cazul. Adăugați celelalte ingrediente pentru dressing. Amestecați bine.

Gătiți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. La final le scurgeți de apă, le treceți printr-un jet de apă rece și le lăsați la răcit.

Într-un bol mare puneți pastele, spanacul, carnea de pui, roșiile uscate, ceapa, roșiile cherry și dressing-ul. Amestecați bine, puneți plante aromatice și amestecați iar.

Înainte de a servi presarați deasupra branza bucățele. Se servește la temperatura camerei.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de paste cu roșii uscate și pui:

Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire