Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de spanac și pui

Vizite: 1894
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1045

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg frunze de spanac
- 6 rosii
- 150 g branza telemea
- 1 ceasca de masline
- 3 felii sunca de Praga sau 1/4 piept de pui taiat cubulete
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare

Preparare:

Frunzele de spanac se spala, se curata de codite si se rup bucati de 2 cm. Se pun intr-un bol de salata, se adauga rosiile, maslinele, branza taiata cubulete, sunca sau puiul taiat cubulete.
Separat se amesteca intr-o cana zeama de lamaie cu uleiul, putina sare si o lingurita de zahar.
Se toarna sosul obtinut peste legume si se amesteca bine.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de spanac și pui:

Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire