Rețetă Salată din pește cu maioneză
Vizite: 1692
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7358
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg peste,- 250 g maioneza,
- o ceapa verde sau o lingurita de ceapa rasa.
Maioneza:
- 2 galbenusuri crude,
- un galbenus fiert,
- 500 ml untdelemn,
- lamaie,
- mustar,
- sare.
Preparare:
Pestele (fara oase prea multe) se fierbe. Dupa ce se scoate de pe oase, carnea se taie in cubulete; se adauga ceapa verde, taiata marunt, impreuna cu frunzele verzi sau o lingurita cu varf cu ceapa rasa fin, iar pentru gust mai picant, un castravete acru, ras prin razatoarea cu gauri mici si scurs de zeama.Toate ingredientele se amesteca cu maioneza, dupa ce i s-a dat gust mai picant, cu sare, zeama de lamiie si mustar.Salata se aranjeaza pe platou, se niveleaza cu cutitul inoxidabil si se orneaza cu felii de oua fierte tari, masline in forma de stea, gogosari etc. si patrunjel taiat marunt.
Analiza ingredientelor rețetei Salată din pește cu maioneză:
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia.
Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol.
Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Pește spadă
Avantaje: Peștele spadă conține proteine, niacină, vitamina B12, fosfor, seleniu și vitamina B6....
Dezavantaje: Peștele spadă este bogat în colesterol.
Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur î...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....