Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șnițel de curcan

Vizite: 1845
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
508

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 snitele de curcan
- 3 fire de salvie
- 350 g mazare
- 2 felii sunca presata
- 1 lingurita ulei masline
- 1 lingurita unt

Preparare:

Snitelele se condimenteaza cu sare si piper. Feliile de sunca se taie pe jumatate.
Se aseaza pe fiecare snitel cate o bucata de sunca si doua frunze de salvie, apoi indoiti snitelul.
Se prajeste intr-o tigaie de teflon aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Mazarea se caleste in unt.
Se orneaza cu lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Șnițel de curcan:

Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină. Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire