Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spanac în foitaj

Vizite: 1505
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
572

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- spanac
- unt sau putin ulei
- ceapa verde
- 100 g smantana
- sare
- broccoli sau o bucatica de carne de pui
- 1 ou
- verdeata

Preparare:

Dupa ce se opareste spanacul, se strecoara bine. Intr-o cratita se adauga putin unt sau ulei, spanacul, putina ceapa verde, smantana, sare, putin brocoli sau carnita de pui tocata foarte marunt si binenteles fiarta inainte.
Se unge tava cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina.
Se adauga aluatul in care se toarna compozitia.
Dupa ce aranjati compozitia cu o lingura, acoperiti cu o foaie de aluat.
Se da la cuptor pt 25 minute.
Scoateti tava din cuptor si ungeti suprafata cu 1 ou batut bine.
Oul se intinde pe toata suprafata cu o pensula de bucatarie.
Se baga tava in cuptor pentru 5-10 minute.
Se serveste cu smantana si verdeata.


Analiza ingredientelor rețetei Spanac în foitaj:

Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire