Rețetă Sufleu de căpșuni
Vizite: 1734
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3581
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g capsuni- 400 g zahar
- 100 g faina
- 100 g unt
- 300 ml lapte
- 20 ml coniac
- 8 buc oua
- sare
Preparare:
Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb, se fierbe 15 min. si se strecoara printr-o etamina.Se lasa sa se raceasca, se adauga galbenusurile amestecate cu zaharul, capsunile trecute prin sita si coniacul, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma.
Se unge un graten cu unt, se toarna compozitia in vas si se da vasul la cuptor la un foc iute, pana ce se rumeneste.
Se consuma cald.
Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de căpșuni:
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu.
Conțin o cantitate redusă de grăsimi.
Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri.
Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane.
Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...