Rețetă Sufleu de mere cu griș
Vizite: 1914
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
1794
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 125 g gris- 1/2 l lapte
- 4-5 linguri zahar
- 2 linguri unt
- putina sare
- 1/2 lamaie
- 300-400 g mere
- o lingura scortisoara pentru sos
- 2 galbenusuri
- 1/2 l lapte
- coaja de lamaie
- 3 linguri zahar
- o lingura faina
Preparare:
Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamaie si putina sare. Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se stropesc cu zeama de lamaie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si faina, se subtiaza cu laptele, se pun pe foc si se fierb.Grisul se pune in forma, se acopera cu merele, se toarna sosul din lapte si se da la cuptor.
Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de mere cu griș:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
GriÈ™
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...