Rețetă Supă-cremă de ficat de pui
Ingrediente/compozitie:
200g ficatei1 ceapa mare
1 ardei
1 radacina de pastarnac
3 rosii
1 dovlecel
50 ml de ulei
2 felii de franzela
Preparare:
Se spala ficateii si ii inabusi cu uleiul si 100 ml de apa. Adaugi ceapa, ardeiul, pastarnacul si dovlecelul curatate si taiate cubulete si rosiile decojite taiate marunt.Lasi sa se inabuse impreuna timp de 5 minute, apoi completezi cu apa pana la 1 litru si le fierbi timp de 15 minute.
Stingi focul, pui la inmuiat feliile de franzela si mixezi totul in blender sau pasezi printr-o strecuratoare fina.
Dupa gustul fiecaruia se drege supa cu un galbenus frecat cu mustar si presari deasupra patrunjel tocat.
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Supă-cremă de ficat de pui:
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.
Au rol antioxidant și antiinflamator.
Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Ficat de pasăre (fiert)
Avantaje: Furnizează doze sănătoase de vitamine și minerale esențiale....
Dezavantaje: Cantitatea mare de colesterol....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic.
Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten.
Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic.
Este bun pentru oboseală și constipație.
Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...