Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de spanac

Vizite: 2147
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
1382

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 100 g unt;
- 60 g ceapa;
- doua linguri de faina;
- 4-500 g spanac;
- un galbenus de ou;
- 100 g smantana;
- un catel de usturoi;
- sare,
- piper macinat si nucsoara dupa gust;
- crutoane de paine prajita.

Preparare:

Ceapa se taie marunt si se prajeste auriu intr-o craticioara cu unt. Se presara faina si se prajeste scurt, fara a se colora.

Se stinge cu apa cu o lingurita de Knorr Delikat si se aduce la fierbere. Dupa ce a dat in fiert, se adauga spanacul spalat bine in mai multe ape. Dupa ce s-a fiert bine, se paseaza sau se mixeaza cu ajutorul unui mixer cu cutit de mare viteza.

Se adauga liezonul format din galbenus de ou si smantana, se potriveste gustul cu sare, piper, nucsoara si putin usturoi pisat. Se fierbe totul inca cateva minute la foc mic si se serveste fierbinte cu crutoane de paine prajita.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de spanac:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire