Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de sparanghel

Vizite: 1646
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
2018

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 3-400 g sparanghel,
- o felie de lamaie,
- putina sare,
- o lingura de zahar
- 30 g de unt pentru fierberea sparanghelui.

Pentru crema:
- 100 g unt;
- 100 g praz (numai partea alba);
- 50 g telina;
- 80 g faina;
- 1,8 l fond (zeama de la fierberea sparanghelui);
- 200 g smantana dulce nefermentata (frisca lichida);
- un galbenus de ou;
- 30 ml suc de lamaie;
- sare, zahar si nucsoara dupa gust.

Preparare:

Sparanghelul se curata bine de coaja si se pune la fiert in apa cu sare, zahar, unt si lamaie. Se fierbe 10 minute dupa care se scoate si se taie bucatele.

Se prepara crema conform retetei de baza de la cap.: "Cum se prepara o supa crema".

Astfel prazul si telina se taie marunt si se calesc intr-o craticioara cu unt. Se presara faina, se prajeste scurt impreuna cu prazul si telina, apoi se adau�ga fondul de sparanghel (rece sau usor temperat). Se amesteca pentru a nu forma cocoloase si se fierbe 10 minute.
Se adauga sparanghelul si se continua fierberea inca cateva minute. Se adauga liezonul format din galbenus de ou cu smantana, dupa care se potriveste gustul cu sare, zahar, suc de lamaie si nucsoara.

Se serveste fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de sparanghel:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Sparanghel
Avantaje: Sparanghelul este o sursă excelentă de proteine, niacină, vitamina B6, magneziu, zinc, fibre alimentare, vitamina A, E, C și K. În plus sparanghelul conține și tiamină, riboflavină, acid foli...
Dezavantaje: Sparanghelul nu este recomandat bolnavilor de gută, deoarece purina poate agrava simptomele acestei afecțiuni. Poate produce un miros specific al urinei....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire