Rețetă Supă de gulii cu mărar
Vizite: 1864
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
231
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 1/2 l apa- 6 gulii
- 2 lingurite unt
- o lingurita faina
- 1 pahar smantana
- sare
- 1 1/2 lingurita marar tocat
- orez sau crutoane
Preparare:
Guliile se curata si se spala. Se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pana se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu zeama in care au fiert. Se pune supa din nou la foc si cand incepe sa fiarba, se adauga untul si smantana in care s-a amestecat o lingurita de faina.Dupa ce mai da 2-3 clocote se potriveste de sare si la final se presara mararul tocat.
Analiza ingredientelor rețetei Supă de gulii cu mărar:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gulie
Avantaje: Guliile sunt bune în tratarea anemiei, a bolilor respiratorii, acneei, dar și pentru ulcere de stomac....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....