Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de pește

Vizite: 1428
Timp preparare: 65min
Dificultate: medie
1018

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 400 g peste (de preferinta oceanic);
- 150 g creveti sau raci (cozi);
- 60 g ceapa;
- 50 g telina;
- 50 g morcov;
- 2 foi de dafin;
- 2-3 linguri de ulei (de masline);
- 1-2 catei de usturoi;
- 200 g rosii;
- 100 g ciuperci proaspete;
- sare si piper alb macinat;
- 30 ml vermut alb (frantuzesc - Pernod).

Preparare:

Pestele se spala, se curata si se fileteaza (se scot bucatile de carne). Oasele, capetele si cozile se pun la fiert in apa rece cu putina sare.

Se spumeaza si se adauga jumatate din cantitatea de ceapa si telina taiate bucati. Se adauga si foile de dafin si se fierbe totul aproximativ 30 minute, dupa care se strecoara printr-o sita deasa sau prin etamina umeda.

Ceapa ramasa se taie inele, iar usturoiul se taie fin.

Se pun impreuna la prajit in uleiul de masline. Se stinge cu fondul (zeama) de peste, se adauga morcovul taiat rondele subtiri si telina ramasa taiata cubulete. Se fierbe circa 15 minute, dupa care se adauga bucatile de peste si cozile de creveti oparite si curatate de carcasa chiti-noasa. Rosiile se taie cuburi, iar ciupercile se taie lamele.

Se adauga la fiert in supa si se continua fierberea pana ce toate ingredientele sunt patrunse. Se adauga vermutul si se potriveste gustul cu sare si piper macinat.

Se serveste fierbinte, cu felii de paine alba (bagheta) prajite si frecate usor cu usturoi.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de pește:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Creveți
Avantaje: Creveții conțin niacină, fier, fosfor, zinc, vitamina B12 și seleniu....
Dezavantaje: Creveții conțin mult colesterol. Pot cauza alergii....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pangasius
Avantaje: Uşor de preparat, gustos în numeroase variante, peştele pangasius conţine grăsimi polinesaturate, proteine, calciu şi fier, fiind recomandat în dieta celor care doresc să slăbească. ...
Dezavantaje: Controversat din cauza modului în care este hrănit şi crescut, ai grijă ca sursele de pangasius să fie unele sigure. De asemenea, cantitatea mare de colesterol nu îl recomandă celor care au pro...
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire