Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu banane și kiwi

Vizite: 4544
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
Rețetă Tartă cu banane și kiwi
4507

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 10 gr praf de copt
-150 gr unt
- 600 ml lapte
- 300 gr zahar
- 275 gr faina alba
- 5 buc. oua mari
- 38 ml esenta de vanilie
- 2 banane
- 4 kiwi

Preparare:

Pentru blat:
125 g faina, 100 g unt, 10 g praf de copt, 100 g zahar, 2 oua, 5 linguri de lapte
Intr-un vas, se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga si ouale si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Se adauga apoi faina de grau amestecata cu praful de copt. Se amesteca si apoi se adauga laptele, lingura cu lingura amestecandu-se in continuare. Se unge o forma de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in tava. Se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade si se coace aproximativ 25-30 de minute, pana capata o culoare aramie. Cand este coapta, se scoate si se rastorna pe o farfurie pe masura tartei.
Crema:
3 oua, 200 g zahar, 150 g faina, 500 ml lapte, 50 g unt, 38 ml esenta de vanilie
Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, se adauga apoi faina si apoi, treptat laptele. Rezulta o compozitie ca de clatite. Se pune cratita cu fundul intr-un vas cu apa si se fierbe la baie de aburi pana se ingroasa crema. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se amesteca in ea adaugandu-se untul si esenta de vanilie. Cand crema aproape s-a racit se intinde in strat pe tarta si se decoreaza cu banane si kiwi taiate in felii subtiri. Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu banane și kiwi:

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire