Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu carne și ciuperci

Vizite: 1614
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2404

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluat:
- 250 g faina,
- 125 g unt rece,
- sare,
- un ou crud,
- 2 linguri apa rece.

Umplutura:
- 300 g carne tocata,
- 200 g ciuperci,
- carnat de porc,
- o ceapa,
- masline verzi,
- branza de vaca - rasa,
- 3 oua,
- o cutie cu smantana,
- sare,
- piper,
- vegeta.

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele. Amestecul se pune in forma de tarta tapetata cu hartie. Aluatul se inteapa cu o furculita.

Peste aluat se pune carnea tocata condimentata apoi ciupercile din conserva taiate bucati mai mari si o bucata de carnat de porc taiat felii subtiri. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune peste tarta. Se adauga apoi maslinele verzi taiate in 2 si branza rasa. Deasupra se toarna amestecul de oua si smantana.

Se da la cuptor pentru aprox. o ora.


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu carne și ciuperci:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Cârnați

Cercetările noi demonstrează că persoanele care consumă carne procesată au un risc crescut de deces prematur.

Compoziție nutrițională
Dezavantaje: Cârnații conțin mult colesterol și grăsimi saturate....

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire