Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu fructe de pădure

Vizite: 2158
Timp preparare: 120min
Dificultate: redusa
Rețetă Tartă cu fructe de pădure
2023

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 3 oua
- 120 g unt
- 160 g faina
- 200 g fructe de padure (congelate)
- 1 esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
Pentru crema:
- 1 pachet Pudding de ciocolata
- 500 ml lapte
- 2 linguri de zahar

Preparare:

Se freaca untul, spuma, cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine amestecul si se adauga esenta de vanilie si jumatate sin cantitatea de fructe, scurse bine.
Se toarna compozitia in forma de tarta unsa si tapetata si se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, circa 30 de minute. Intre timp preparam Puddingul conform instructiunilor de pe plic.
Dupa ce blatul s-a copt si racorit se intinde crema pentru tarta deasupra. Se orneaza cu fructele de padure ramase si se da la frigider pentru cel putin 2 ore.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu fructe de pădure:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Fructe de pădure congelate
Avantaje: Sursă importantă de antioxidanți și fibre. Fără zahăr adăugat, sunt la fel de sănătoase ca fructele proaspete....
Dezavantaje: Fructele congelate ar putea conține agenți patogeni (virusul hepatitei A, Norovirus)...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire