Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort aniversar

Vizite: 2749
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
Rețetă Tort aniversar
3734

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ptr. blat :
6 oua, 8 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei, 1 lingura lapte, 1 plic praf de copt.
Ptr. crema:
300 ml frisca lichida, 300 gr ciocolata cu lapte.
Ptr sirop:
150-200 gr zahar, esenta de rom optional
Ptr. ornat:
300gr fondant, cateva floricele din zahar, 150 ml frisca lichida.

Preparare:

BLATUL : Se separa ouale, albusurile se bat bine spuma, cand sunt tari se adauga 2 linguri de zahar pe rand batand in continuare. Separat galbenusurile se bat si zaharul ramas pana se topeste zaharul, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Se cerne si se amesteca separat faina, cacaua si praful de copt. Peste galbenusuri se adauga uleiul si laptele apoi alternativ albusuri si amestecul de faina. se tapeteaza o tava sau cratita dupa preferinta cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se coace la foc moderat aprox 30 minute.
SIROPUL: se pune intr-o craticioara zaharul si se arde pana devine maroniu si se topeste, apoi se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste caramelul. Se lasa la racit.
CREMA: frisca se pune in bain-marie iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se adauga ciocolata rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand adaugam ciocolata luam de pe foc mai punem doar daca nu se topeste ciocolata. Crema rezultata se lasa la rece cateva ore de preferat chiar de seara pana dimineata. cand este rece se barte cateva minute cu mixerul pana devine spumoasa.
Blatul se taie in 3 daca este rotund ,in 2 daca este dreptunghiular, partea de jos se aseaza pe platou, se insiropeaza se pune crema apoi blat si terminam cu crema pe care incercam sa o intindem sa fie cat mai drept tortul. Deasupra intindem fondantul ( pe care il cumpar, nu stiu daca pot da aici site-ul care vinde) si ornam dupa imaginatia fiecaruia cu floricele si frisca.


Analiza ingredientelor rețetei Tort aniversar:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Ciocolată cu lapte
Avantaje: Ciocolata are proprietăți afrodisiace și este cel mai cunoscut anti-depresiv alimentar. Taninul din ciocolată contractă fibrele musculare ale peretelui intestinal favorizând mișcările peris...
Dezavantaje: Substanțele din ciocolată responsabile pentru starea de bine dau în același timp dependență: - phenyl-etil-amina = substanță similară amfetaminelor - anand-amina = efect similar canabisului...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire