Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort cu cremă

Vizite: 3049
Timp preparare: N/A
Dificultate: mare
Rețetă Tort cu cremă
2000

CALORII

1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru tort carte avem nevoie de un blat dreptunghiular si crema dupa preferinta; aici am facut blatul cu cacao (10 oua), crema ganache de ciocolata alba (800g ciocolata +500g frisca) si jeleu de ananas(doua cutii compot de ananas maruntit in robot, se fierbe timp de 20min., apoi se pun 20g gelatina hidratata).

Preparare:

Se taie blatul in 4 foi, se insiropeaza si se umplu cu crema si jeleu, ultima foaie se taie in doua si se apasa putin marginile din mijloc pentru a da forma cartii. Se lasa la rece cateva ore apoi se indreapta marginile. Pentru a fi imbracat in pasta, am uns tortul cu un strat subtire de unt (untul se poate pune asa pentru ca e destul de dulce pasta, sau se amesteca cu aroma si zahar pudra). Este preferabil a se imbraca in unt sau intr-un strat de gem deoarece se indreapta eventualele denivelari sau gaurele de pe blat si pasta se lipeste mai bine pe tort.

Analiza ingredientelor rețetei Tort cu cremă:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Compot de ananas
Avantaje: Compotul de ananas conține vitamina C, iar conținutul său de grăsimi și sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de compotul de ananas provin din zaharuri. Ananasul din compot își pierde efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), are un indice glice...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire