Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort de mere

Vizite: 1494
Timp preparare: 140min
Dificultate: redusa
3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

7-8 mere, 2 cani de faina, 2cani de zahar, 12 linguri ulei, 12 oua, esenta de rom, vanilie, miez de nuca, dulceata de visine sau capsune, margarina pentru tapetat tava.

Preparare:

se scoate cotorul marului si apoi se curata de coaja, se unge forma (cratita rotunda) cu margarina, se tapeteaza cu zahar si se pun merele, in interiorul merelor se pune dulceata si miez de nuca, se dau la cuptor pana se inmoaie marul si se topeste zaharul din cratita, se scoate cratita din cuptor si se lasa la racit.
separat se bat albusurile spuma cu zahaarul (2 cani de zahar) se adauga galbenusurile si uleiul, apoi se incorporeaza faina (o cana) se ia din compozitie si se amesteca cu cacao, iar in diferenta de compozitie se adauga faina ramasa. compozitia obtinuta se rastoarna in tava cu mere in straturi unul cu cacao si unul fara cacao , se baga la cuptor cam 60 minute, se incearca blatul cu o scobitoere, daca nu este copt se mai lasa 30 minute.
se insiropeaza blatul si se orneaza cu frisca si ciocolata.


Analiza ingredientelor rețetei Tort de mere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire