Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort din ciocolată cu legume

Vizite: 1988
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
Rețetă Tort din ciocolată cu legume
7954

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

BLAT: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina
SIROP: 100ml. apa, 4 linguri zahar, 1 fiola esenta lamaie
CREMA: 6 ciocolate amarui, 2 cescute mici cu lapte (aprox 100ml.),2linguri de coaja de portocala confiata, 4 plicuri gelatina,500ml. frisca vegetala
GLAZURA: 1 ciocolata alba, 1 ciocolata neagra
ORNAMENTE: legume din ciocolata alba (cu coloranti alimentari)

Preparare:

BLAT: 7 galbenuse se amesteca cu 7 linguri zahar si cu albusele batute spuma. Se incorporeaza si cele 7 linguri de faina si se coc. Rezulta 2 blaturi (prin taiere, dupa ce s-au racit).
SIROP: apa si zaharul se fierb.Dupa racire se adauga esenta.
CREMA: ciocolata se topeste (pe baie de abur) cu 2 ceasute de lapte. Se adauga portocala si se ia de pe abur. Se amesteca cu gelatina (vezi instructiunea pe plic) si se lasa la racit pt. a se putea omogeniza cu frisca batuta bine.
Tapetam forma de tort cu celofan, asezam blatul insiropat bine, turnam toata compozitia de crema de ciocolata cu frisca incorporata si asezam cel de-al doilea blat. Il stropim cu siropul ramas si-l acoperim cu celofan.Il dam la rece 2-3 ore. Il rasturnam pe un platou si il acoperim cu ciocolata alba si neagra topita pe abur la care i-am adaugat 2-3 picaturi de ulei pt. a-i da luciu. Cat este calduta, ii aplicam figurinele din ciocolata, ce au fost pregatite din timp.


Analiza ingredientelor rețetei Tort din ciocolată cu legume:

Ciocolată albă
Avantaje: Previne diabetul Menține nivelul de colesterol în cotele normale Reducerea migrenelor Reduce riscul de cancer mamar Ajută sistemul digestiv Tratează tuburările de alimentație Îmbunătăț...
Dezavantaje: Conținut crescut de zahăr Mai puțini antioxidanți decât ciocolata neagră Conținut crescut de grăsimi ...
Ciocolată amăruie cu peste 70% masă de cacao
Avantaje: Ciocolata amăruie cu peste 70% cacao ajută la reducerea stresului, sănătatea ficatului È™i a inimii. Ciocolata neagră conÈ›ine de două ori mai mulÈ›i antioxidanÈ›i decât ciocolata cu lapte È...
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi - consumați cu moderație....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire