Cereale in alimentatia copilului

©

Autor: Redacția ROmedic

Cereale in alimentatia copilului

Grupa cerealelor, care include paine, orez, paste fainoase, cereale si fulgi de cereale pentru micul dejun, furnizeaza cea mai mare parte a energiei necesara copilului in fiecare zi. Toate acestea sunt bogate in carbohidrati (care elibereaza energie), precum si in vitamine din complexul B (acid folic), care ajuta organismul sa utilizeze proteinele necesare pentru formarea masei musculare.

 
Cel putin jumatate din cerealele pe care copilul le consuma zilnic trebuie sa provina din cereale integrale – grau, orz, orez brun, secara. Cerealele integrale contin fibre alimentare care protejeaza impotriva bolilor de inima si a diabetului si contribuie la controlarea greutatii copilului.

Cerealele integrale sunt diferite de cerealele rafinate, precum cele din painea alba sau orezul alb, care au fost prelucrate industrial, proces in urma caruia o mare parte a principiilor nutritive se pierd. Din acest motiv, e bine sa evitati produsele rafinate de patiserie sau biscuitiii din comert, care contin faina alba, alaturi de zahar si grasimi saturate.


O portie de cereale include:

  • 1 felie de paine
  • ½ farfurie de orez sau paste
  • ½ bol de cereale instant


Data actualizare: 08-05-2024 | creare: 04-05-2007 | Vizite: 4196
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!