Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Biscuiți cu fulgi de ovăz

Vizite: 6443
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
Rețetă Biscuiți cu fulgi de ovăz
7683

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Ingredientele sunt pentru două porții de biscuiți cu fulgi de ovăz, astfel că le puteți înjumătăți daca vi se pare prea mult.
- 3 cești de zahăr (aproximativ 360g)
- 250 g unt (se poate și margarină)
- 4 ouă
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu (merge și praf de copt)
- 2 lingurițe scorțișoară
- 2 lingurițe esență de vanilie
(- 2 lingurițe ghimbir pudră
- 1/2 linguriță nucșoară)
- 1 linguriță sare
- 3 căni de făină (cam 400g)
- 6 căni de fulgi de ovăz (500-600g)
- 3 cești de stafide (eu am pus merișor uscat)

Preparare:

Pentru început am amestecat untul (trebuie să fie la temperatura camerei) cu zahărul. Dacă nu aveți răbdare puteți încerca să amestecați puțin la bain-marie, ca să se încălzească/ topească untul.

Separat, am amestecat fulgii de ovăz cu merișoarele (sau stafide) și scorțișoară pe de o parte, iar în alt castron făina cu sarea.

Peste amestecul de unt și zahăr am început să adaug ouăle, bicarbonatul stins în puțin oțet, esența de vanilie și făina. După ce s-a omogenizat am adăugat și fulgii de ovăz cu merișoarele uscate.

Se obține un aluat sfărâmicios, puțin mai dificil de amestecat. Am pregătit o tavă tapetată cu hârtie de copt și biscuiții i-am făcut luând un bulgăraș de aluat în palmă, apoi turtindu-l.

Dacă avem cuptorul încins, biscuiții sunt gata în 15 minute. Daca îi țineți mai mult se întăresc.


Analiza ingredientelor rețetei Biscuiți cu fulgi de ovăz:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Fulgi de ovăz
Avantaje: Ovăzul este bogat în calciu, potasiu și magneziu. Ovăzul este foarte hrănitor, conținând peste 12 g de proteine la 100 g (mai mult decat grâul măcinat mare și orezul brun), dar și grăsi...
Dezavantaje: Nu se recomandă celor care suferă de boala celiaca....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire