Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Borș de sfeclă roșie cu carne de vită

Vizite: 2550
Timp preparare: 200min
Dificultate: medie
Rețetă Borș de sfeclă roșie cu carne de vită
3072

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1,1 kg antricot fasonat de carne vita
1 ceapa
1/2 telina mare sau 1 telina mica
1 pastarnac
1 morcov
1 ardei rosu
2 sfecle rosii
1/2 varza mica
3 cartofi medii
2 cutii rosii taiate marunt
100 ml bors

Preparare:

Am fiert carnea taiata cuburi mici cu apa rece si sare la multicoocker varianta soup / stew pentru 2 ore
Am taiat cartofii cuburi mici
Am transferat carnea intr-o alta oala si la multicoocker am calit la Fry 15 min radacinoasele taiate julien - telina, morcovul, pastarnacul si sfecla rosie, in putin ulei de masline. Le-am scos si le-am pus in oala in in care fierbea carnea si cartofii.
Am calit 15 min la Fry, in putin ulei si ceapa, varza si ardeiul taiate si ele julien. Le-am transferat in oala.
Dupa ce au fiert toate 10 minute am pus cutiile de rosii si f putin bors - eu prefer supele acrite cu rosii sau zeama de lamaie.
La final am servit cu smantana si patrunjel, dar ar fi fost delicios daca aveam si putin leustean.

Rețeta a fost facută la Multicooker.
La cantitatile folosite obtineti 12 porții generoase.


Analiza ingredientelor rețetei Borș de sfeclă roșie cu carne de vită:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roÈ™ie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conÈ›ine cantități mai mari de fier decât puiul sau peÈ™tele.

De obicei,...

Cartofi fierți in coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii fierți conțin vitamina C, vitamina B6 și potasiu, avand un continut scazut de grăsimi saturate și sodiu. Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă....
Dezavantaje: Cartofii pot afecta controlul zahărului din sânge. Cartofii pot interacționa cu medicamentele beta-blocante și anticoagulante....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Sfeclă roșie
Avantaje: Este un aliment bogat în substanțe nutritive. Pigmenții oferă beneficii sistemului cardiovascular. Este o importantă sursă de acid folic....
Dezavantaje: Poate cauza beturie, manifestată prin colorarea urinei în roz sau roșu deschis. De asemenea, poate conține oxalați, ce favorizează aparitia litiazei renale....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire