Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Brânză tofu la grătar cu spanac

Vizite: 2610
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 morcov mic, curatat si tocat
- 1/2 ceasca cu suc de morcovi
- 2 linguri cu pasta miso alba sau galbena (pasta de soia fermentata)
- 2 linguri cu otet de orez
- 4 linguri cu ulei de canola (rapita)
- 1 lingura cu ghimbir proaspat, tocat mare
- 2 1/2 lingurita cu usturoi maruntit
- 800 g branza tofu
- 2 linguri cu miere
- 2 linguri cu sos de soia, cu un continut scazut de sodiu
- 1 lingura cu sos usturoi
- 300 g spanac

Preparare:

Sosul:
Amesteca morcovul, sucul de morcovi, pasta miso, otetul, 2 linguri de ulei,
ghimbirul si 1/2 lingurita de usturoi intr-un blender, pana se obtine o pasta.
Tofu:
Se taie branza in felii lungi pe care le poti usca cu ajutorul unui servetel de hartie. Se amesteca mierea cu restul de ulei, sosul de soia, sosul de usturoi intr-un vas. Imprastie jumatate din acest amestec pe o tava pe care apoi vei aseza branza tofu. Acopera feliile de branza cu restul mestecului.
Se incalzeste gratarul, unge-l cu putin ulei si aseaza feliile de branza (lasa-le aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).
Sosul se serveste peste spanac si branza.


Analiza ingredientelor rețetei Brânză tofu la grătar cu spanac:

Brânză de soia - Tofu
Avantaje: Fără colesterol, tofu (brânza de soia) este o importantă sursă de energie, proteine, calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. Este un înlocuitor excelent al laptelui pentru persoanele alergic...
Dezavantaje: Agenţii de coagulare, soia modificată genetic şi acţiunea diferită a isoflavonelor din tofu ar putea influenţa negativ buna funcţionare a întregului organism....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet de orez
Oțetul de orez se produce din orez sau sake, are mai puțin acid decât alte vinuri și este un adaos delicat la preparatele culinare chinezești sau japoneze....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de rapiță
Avantaje: Uleiul de rapiță conține o cantitate redusă de grăsimi saturate (7%). Este un produs bogat în acizi grași mono-nesaturați (grăsimi benefice). Conține cantități semnificative de vitamina ...
Dezavantaje: Dacă nu este procesat corespunzător, uleiul de rapiță poate conține substanțe dăunătoare organismului. Este un produs de natură lipidică, ce aduce un aport crescut de calorii organismului -...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.