Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă cu mere sau cu alte fructe

Vizite: 1679
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3057

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 oua mari,
- 150 g faina,
- 150 g zahar,
- 150 g unt,
- 1/2 kg mere,
- cirese,
- visine,
- caise sau piersici (zmeura, capsunele, strugurii sint prea zemoase),
- 20 ml rom,
- 30 g gris sau pesmet,
- zahar vanilat.

Preparare:

Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati. Fructele se presara cu grisul sau pesmetulsi se amesteca bine, imediat ce au fost pregatite, ca acesta sa le absoarba lichidul. Zahar nu se pune peste ele caci prin topirea lui, extrage zeama de fructe.

Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos, apoi toate galbenusurile si untul topit, dar rece. Se amesteca de 4-5 ori, prin rasturnare cu telul, se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, tot prin rasturnare cu telul, de 9-10 ori, ca sa se incorporeze faina.

Se rastoarna jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele (fara zahar) si peste fructe, se pune restul compozitiei si se niveleaza.

Cratita se introduce in cuptorul incalzit cu 30 minute inainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 40-50 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, se mai poate reduce focul, daca cuptorul rumeneste prea tare.

Cand budinca este gata, se trece cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna.

Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă cu mere sau cu alte fructe:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Cireșe
Avantaje: Cireșele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Cireşele ameliorează afecţiunile inflamatoare, au rol diuret...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșe provine din zaharuri. Consumate în cadrul unei diete necorespunzătoare, cireşele pot duce la creşterea în greutate. Potenţialul alergen este ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.