Rețetă Budincă de orez
Vizite: 4081
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
5
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Pentru 5 portii:- 1 cana orez brun fiert
- 1 lingura margarina sau unt
- 1 cana orez alb fiert
- 2 oua
- 2 cani lapte
- 1/3 cana zahar
- 1/2 cana struguri
- 1/2 lingurita vanilie fara gluten
- nucsoara
- sare
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se presara nucsoara.Se coace 20 minute la 200 grade C.
Analiza ingredientelor rețetei Budincă de orez:
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate.
Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat).
Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc.
Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu.
Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale.
Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale.
Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu.
Strugurii sunt o importantă sursă de minerale.
Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri.
Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale.
Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...