Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bulete de cașcaval

Vizite: 3520
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1040

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g branza de vaci
- 100 g cascaval ras
- 100 g telemea rasa
- 3 oua
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu lamaie
- 50 g de faina
- 1 legatura marar
- sare
- ulei pentru prajit
- piper dupa gust

Preparare:

Se amesteca bine branzeturile cu furculita pentru a se omogeniza. Se adauga ouale intregi, faina, sarea, piperul si mararul fin maruntit.
Se adauga bicarbonatul stins si se amesteca in continuu.
Daca compozitia nu este suficient de consistenta se mai adauga faina.
Se modeleaza din bucati de aluat suluri de 2 cm diametru, care se dau prin faina.
Din suluri se taie bucati de aluat din care se modeleaza bulete ca niste bile.
Intre timp se incinge uleiul, in care se introduc pe rand buletele, neinghesuite deoarece cresc la prajit.
Se rumenesc, se scot cu spumiera pe o hartie poroasa pentru a se scurge bine de ulei.
Se servesc fierbinti ca aperitiv.

Se pot reincalzi.


Analiza ingredientelor rețetei Bulete de cașcaval:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Telemea de oaie
Avantaje: Conține vitaminele A, B, D și E. În cazul celor care sunt intoleranți la lactoză, telemeaua de oaie se poate dovedi a fi o alternativă. Laptele de oaie este mai digerabil decât laptele de vac...
Dezavantaje: Conținut ridicat de grăsimi....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire