Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec Felicia

Vizite: 1937
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
2372

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 oua,
- 2 cani de zahar,
- 7 linguri de ulei,
- 27 de linguri pline cu faina,
- 300 g de nuci,
- 2 borcane mici cu iaurt,
- o lingurita cu bicarbonat,
- 1 lamaie,
- o lingurita esenta de rom
- o lingurita cacao.

Preparare:

Frecati bine ouale cu zaharul bine pana cand se face o spuma, amestecand numai intr-un singur sens pana cand zaharul se topeste complet. Puneti treptat uleiul ca la maioneza, adaugati toata faina dintr-o data si bicarbonatul pus in iaurt.

De asemenea, puneti lamiia, esenta si nucile. Omogenizati amestecul bine si pregatiti 2 tavi mici. Luati 3-4 linguri din aluat, in care adaugati cacao.

Puneti checul in tavi, adaugati apoi partea de aluat oprita pe care o combinati cu cacao. Dati tavile la cuptor fierbinte 10-15 minute, apoi la foc mic alte 15 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Chec Felicia:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire