Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crochete cu ouă

Vizite: 1996
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
862

CALORII

Ingrediente/compozitie:

6 oua,
1/2 lingura de unt,
1/2 lingura de faina,
o ceasca de lapte,
sare,
piper,
marar tocat.

Pentru prajit:
3 linguri de untura,
faina,
pesmet,
1 ou.

Preparare:

Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie marunt. Se face un sos alb, foarte legat, din unt, faina si se stinge cu lapte. Se lasa sa fiarba pana cand sosul capata consistenta unui piure.

Dupa ce s-a racorit se amesteca sosul cu ouale fierte, tocate, se adauga sare si piper, dupa gust, iar la sfarsit putin marar.

Se fac crochete rotunde, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc in untura.


Analiza ingredientelor rețetei Crochete cu ouă:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Untură de porc
Avantaje: Untura de porc are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Untura de porc are un conținut ridicat de grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire