Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Drob din organe şi spanac

Vizite: 2280
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Rețetă Drob din organe şi spanac
1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 inimă de porc
2 rinichi
250 gr ficat
1 legătură ceapă verde
1 legătură de spanac proaspăt
3 căţei de usturoi
3 ouă
3 linguri cu vârf de făină
sare
piper
boia de ardei dulce

Preparare:

Se pun organele, fără ficat, la fiert în apă. Când au fiert, de intră furculiţa în ele, se scot cu paleta pe o farfurie şi se lasă să se răcească coplet. Apoi se toacă organele fierte şi ficatul crud cu cuţitul în cuburi mici. Tocate la robot rezultă o copoziţie mai fină, dar nu mai este drob, ci deja e un chec de carne. Deci drobul autentic trebuie să aibă o textură grosieră, în aşa fel încât să fie simţite vizual şi gustativ bucăţelele de carne încropite cu verdeaţă.
Se toacă ceapa verde şi spanacul nu foarte fin, ca să-şi facă şi ele simţită prezenţa alături de cărniţă. Se amestecă tocăturile, cea de organe cu cea de verdeaţă, peste ele presărând sare, piper, boia. Şi ca să se încropească foarte strâns când vor intra în cuptor, se sparg 3 ouă întregi peste mixtură şi se amestecă bine bine bine cu mâna curată. La sfârşit, ca să fie mai forţoasă şi mai fermă legătura cărnii cu verdeaţa, se presară 3 linguri cu vârf de făină, pe care le omogenizăm tot cu mâna foarte bine.

Într-o tavă curată bec şi unsă cu orice fel de materie grasă comestibilă (unt, margarină, untură, ulei) se potriveşte o bucată de hârtie de copt, în aşa fel încât să acopere pereţii tăvii. Se unge şi hârtia cu grăsime, iar apoi va trebui adăugată compoziţia de drob în ea.

Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 45 de minute. Se lasă să se răcească coplet în tavă. Când este scos afară din formă este ţapan şi se taie în felii ferme şi mozaicate. Arată delicios de păpăcioase! Şi ... gustoase la maxim!


Analiza ingredientelor rețetei Drob din organe şi spanac:

Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ficat de porc
Avantaje: Ficatul de porc conține vitamina A, vitamina C, niacină, acid folic, fier, zinc și fosfor....
Dezavantaje: Ficatul de porc conține mult colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.