Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Frigărui de mușchi de vacă

Vizite: 2817
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
194

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 linguri zahar brun
- 1 1/2 lingura sherry
- 1 1/2 lingura sos de soia
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 250 g muschi de vita, taiat cubulete
- 3 cepe
- 8 betisoare pentru frigarui

Preparare:

Din primele 6 ingrediente se prepara o marinada. Muschiul de vita se pune intr-un recipient care se inchide ermetic, alaturi de o jumatate din sosul marinat si se tine la frigider 20 minute.

Intre timp, betisoarele pentru frigarui se tin in apa 10 minute, apoi se scurg. Se scoate muschiul de vaca din frigider si se arunca marinada. Cubuletele de muschi se infig pe betisoare, alternativ cu foile de ceapa.

Se pregateste gratarul sau grilul pentru aragaz. Frigaruile se coc pe toate partile si se stropesc din cand in cand cu sosul marinat ramas.


Analiza ingredientelor rețetei Frigărui de mușchi de vacă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Soia
Avantaje: Soia este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, proteine, tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Aliment util în prevenirea cancerului de sân și de prosta...
Dezavantaje: Utilizarea pe termen lung a suplimentelor de izoflavonă de soia a fost legată de hiperplazia endometrială....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire