Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură de vită în sos de bere

Vizite: 3522
Timp preparare: 220min
Dificultate: medie
Rețetă Friptură de vită în sos de bere
2541

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 800 g carne de vita;
- 2 linguri de ulei masline;
- 2 linguri de unt;
- 2 cepe mari;
- 1 lingurita de usturoi pisat;
- 1 l bere;
- 1 varf cimbru;
- 1 varf rozmarin;
- 1 varf piper alb;
- 1 varf sare;
- 1 lingurita zahar;
- 1 varf nucsoara;
- 3 buc paine feliata;
- 3 lingurite mustar

Preparare:

Intr-o tigaie se caleste carnea de vita in ulei si unt. Adaugam ceapa tocata si usturoiul si prajim pana sunt patrunse. Mutam carnea intr-o tava pentru cuptor, adaugam berea si condimentele, acoperim vasul si lasam sa stea 1ora, cate 30 min pe fiecare parte. Punem la cuptor tava timp de 2 ore la temperatura medie, acoperita cu folie de staniol. Apoi scoatem folia si intoarcem carnea. Feliile de paine le ungem pe o parte cu mustar si le asezam cu partea unsa peste carnea de vita. Punem din nou la cuptor pentru inca 20 de minute, pana cand painea se rumeneste. Fasolea verde o punem la fiert in apa cu sare si cu ceapa tocata marunt, pana se inmoaie. Servim feliile de carne cu fasole verde stropita cu sosul de la carnea din tava si cu painea cu mustar.

Analiza ingredientelor rețetei Friptură de vită în sos de bere:

Berea
Avantaje: - consumul moderat are efect benefic asupra afecÈ›unilor cardiovasculare (alcoolul, în general) - are un conÈ›inut redus de alcool, spre deosebire de alte bputuri - conÈ›ine mai multe proteine È...
Dezavantaje: - în cantități excesive, ca orice formă de alcool, poate să ducă la boli cardiovasculare (cardiomiopatie, aritmie, creÈ™terea presiunii arteriale, atac de cord), boli de ficat ( fibroză, cirozÄ...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Pulpă de vită friptă
Avantaje: Pulpele de vită conțin proteine, niacină, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Pulpele de vită conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire