Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gratin de paste cu legume

Vizite: 3019
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Gratin de paste cu legume
1013

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g paste (spaghete);
- 1 lingurita busuioc uscat;
- 50 ml suc de rosii;
- 100 g legume mexicane;
- 1/2 buc. ardei kapia rosu;
- 100 g branza telemea;
- 100 g smantana;
- 1 varf sare;
- 1 varf piper negru;
- 1 lingurita ulei;
- 1 lingura margarina;
- 1 ou;
- 50 ml lapte

Preparare:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, se spala cu jet puternic de apa si se scurg.
Legumele congelate (morcov, mazare, fasole verde, porumb), impreuna cu ardeiul taiat marunt se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 5-6 min, apoi se amesteca cu suc de rosii si busuioc uscat, sare si piper.
Se ia o forma rezistenta la foc, se unge cu margarina, se aseaza un strat de paste, se rastoarna legumele, apoi alt strat de paste si laptele.
Branza rasa se amesteca cu smantana si cu ou si se toarna peste paste. Se pun bucatele mici de margarina deasupra. Se lasa la cuptor cam 20 min la foc mediu pana capata o crusta aurie.


Analiza ingredientelor rețetei Gratin de paste cu legume:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spaghete
Avantaje: Spaghetele au un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Telemea de oaie
Avantaje: Conține vitaminele A, B, D și E. În cazul celor care sunt intoleranți la lactoză, telemeaua de oaie se poate dovedi a fi o alternativă. Laptele de oaie este mai digerabil decât laptele de vac...
Dezavantaje: Conținut ridicat de grăsimi....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire