Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Lasagna cu carne de pui

Vizite: 2653
Timp preparare: 135min
Dificultate: medie
8820

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 pachet lasagna (500 grame),
- doua cesti supa codenasata (foarte concentrata) de ciuperci,
- 3 cesti smantana foarte grasa,
- 200 grame branza Parmezan,
- 150 gr. unt,
- 4 lingurite ulei masline,
- jumatate ceapa mare taiata,
- 4 catei usturoi taiati,
- 5 ciuperci mari taiate,
- 1,5 kg carne pui prajita,
- sare si piper dupa gust,
- 250 gr. branza foarte moale sau smantana grasa,
- spanac verde spalat si taiat,
- 500 grame branza mozzarela

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente, timp de 8 - 10 minute.

Se strecoara bine. Se amesteca supa de ciuperci cu smantana, branza parmezan si unt. Se amesteca pina se topeste untul complet si amestecul devine omogen.

Intr-o cratita de marime medie se incinge uleiul de masline. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pana ceapa capata o culoare aurie. Se adauga ciupercile si usturoiul.

Se calesc usor legumele si se scurg de ulei. Se adauga si carnea de pui. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un vas mare se toarna sosul cu branza, paste lasagna, jumatate din branza ricotta, se acopera cu spanac, se adauga jumatate din compozitia cu pui si se toarna branza mozzarela.

Se pune iar lasagna, amestec cu pui, restul de branza ricotta, sos cu branza Parmezan si unt, spanac, restul de pui si, la sfirsit, brinza mozzarela, ultimul strat de lasagna si sos cu Parmezan.

Se tine la cuptorul incins o ora pana cand lasagna capata o culoare aurie-maronie si face bule.

La sfarsit de adauga un strat de branza mozzarela si se mai tine putin la cuptor, pana capata o culoare aurie.


Analiza ingredientelor rețetei Lasagna cu carne de pui:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire