Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mușchi de vită pe pat de legume

Vizite: 7360
Timp preparare: 120min
Dificultate: medie
Rețetă Mușchi de vită pe pat de legume
1856

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- piept de vitel/vita de 400-500 g
- 2 cepe mari/3 mai mici tocate
- 1 lingura unt (daca nu e meniu de regim)
- 1 fir de praz taiat rondele
- 2-3 morcovi taiati rondele
- 3 rosii curatate si tocate cu tot cu suc
- cam 3 linguri de bulion de rosii
- ardei iute tocat

Ingrediente Marinata:
- sare
- 5 catei de usturoi tocati
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 1 lingura ulei masline (daca nu e meniu de regim)
- oregano
- piper
- apa minerala

Preparare:

Carnea se feliaza in bucati mai groase si se marineaza.
Se face un amestec din ingredientele de la marinata, se adauga carnea, se pune totul intr-o punga si acolo se adauga apa minerala sau vin alb sec (cui ii place) atat cat sa cuprinda. Se lasa la marinat de pe o zi pe alta.
Feliile de carne se zvanta cu un prosop de hartie si se dau la prajit in untul topit (sau putin la gratar pt bolnavi) foarte repede pe ambele parti, ramane in sange.
In sosul ramas de la prajit se caleste ceapa cam 2-3 minute (pt bolnavi se adauga putina apa in loc de unt), se adauga morcovii, rosiile cu tot cu sucul lasat si se mai fierb asa inca 5 minute, se adauga prazul, ardeiul iute, se mai lasa sa fiarba in sucul rosiilor inca 2 minute si se adauga bulionul si sarea.
Sosul format se pune intr-un vas bun de dat la cuptor si se scufunda feliile de carne putin prajite.
Se da la cuptorul incins la foc mediu, timp de 1 ora jumatate - 2 ore, cu capac sau folie deasupra, in functie de cuptor.
Se serveste cu garnitura de cartofi, mamaliga, paste... continutai voi lista.
Acest gen de mancare este potrivit unui bolnav de diabet in faza incipienta, atunci cand este nevoie sa-si mentina glicemia intre limite.


Analiza ingredientelor rețetei Mușchi de vită pe pat de legume:

Apa minerală
Avantaje: Conține minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu, în niveluri măsurabile....
Dezavantaje: Unele ape minerale au conținut ridicat de sodiu....
Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piept de vițel
Avantaje: Pieptul de vițel este o sursă bună de proteine și niacină....
Dezavantaje: Pieptul de vițel conține grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire