Rețetă Orez cu legume
Vizite: 5014
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
Ingrediente/compozitie:
- orez Uncle Ben- ardei gras rosu,
- ardei gras galben,
- morcov,
- mazare la cutie,
- ciupercute la cutie,
- un ou,
- sare, piper,
- 2-3 linguri ulei masline
- 2-3 linguri sos soia
Preparare:
Se fierbe orezul in pungi si apoi se pune la scurs intr-o sita, intre timp se taie marunt morcovul, ardeii si ciupercile daca nu sunt taiate - toate in cantitati potrivite.Dupa ce legumele au fost taiate si ciupercutele si mazarea, se adauga in tigaia bine incinsa in care in prealabil sau pus lingurile de ulei de masline si se calesc la foc mare 2-3 min dupa care peste legume se toarna orezul si se caleste impreuna cu legumele alte 2-3 minute.
Se adauga oul si se amesteca bine astfel incat sa se disperseze in tot continutul. Se adauga sare si piper dupa gust si sosul de soia - numai daca gasesti - se serveste cald ca garnitura sau pur si simplu.
Analiza ingredientelor rețetei Orez cu legume:
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi.
Au rol antioxidant și antiinflamator.
Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ciuperci, conservă
Avantaje: Ciupercile la conservă sunt o sursă de vitamina D, fibre alimentare, tiamină, niacină, fosfor, magneziu și potasiu. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Ciupercile la conservă conțin mult sodiu....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii.
Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu.
Poate conține substanțe care cauzează cancer.
Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...