Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez prăjit

Vizite: 2578
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
868

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g orez gatit (orezul preferat este cel brun si cu bobul lung; se fierbe in clocot cca. 40 minute dupa care se scuge bine si se intinde pe-o tava acoperita cu-n servet de bucatarie curat; se lasa la uscat peste noapte);
- 2 oua
- 1 lingurita sos de soia
- 3 linguri ulei
- 6 feliute de bacon sau caiser taiate marunt
- 1-2 catei usturoi pisati
- 2 lingurite radacina de ghimbir data prin razatoare (sau 3 lingurite "ginger"din comert)
-2 cepe micute taiate mai marunt

Preparare:

Ouale impreuna cu lingurita cu sos de soia se bat usor ca pt. omleta. Se pune la prajit pe rand, cate o jumatate din amestec, intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins si se rumeneste bine pe ambele parti;se repeta cu a 2-a jumatate. Se taie omleta in fisii subtiri de 1 cm. Cu alta lingura de ulei incins se coace baconul pina se face crocant; se scoate din tigaie si in loc se pun ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mic.

Caliti ceapa numai putin dupa care adaugati orezul si prajiti 5 minute amestecind in continuu. Adaugati baconul, fisiutele de ou si sosul de soia ramas si mai lasati pe foc 2-3 minute, amestecand foarte bine


Analiza ingredientelor rețetei Orez prăjit:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire