Rețetă Orez prăjit
Vizite: 2663
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
868
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g orez gatit (orezul preferat este cel brun si cu bobul lung; se fierbe in clocot cca. 40 minute dupa care se scuge bine si se intinde pe-o tava acoperita cu-n servet de bucatarie curat; se lasa la uscat peste noapte);- 2 oua
- 1 lingurita sos de soia
- 3 linguri ulei
- 6 feliute de bacon sau caiser taiate marunt
- 1-2 catei usturoi pisati
- 2 lingurite radacina de ghimbir data prin razatoare (sau 3 lingurite "ginger"din comert)
-2 cepe micute taiate mai marunt
Preparare:
Ouale impreuna cu lingurita cu sos de soia se bat usor ca pt. omleta. Se pune la prajit pe rand, cate o jumatate din amestec, intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins si se rumeneste bine pe ambele parti;se repeta cu a 2-a jumatate. Se taie omleta in fisii subtiri de 1 cm. Cu alta lingura de ulei incins se coace baconul pina se face crocant; se scoate din tigaie si in loc se pun ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mic.Caliti ceapa numai putin dupa care adaugati orezul si prajiti 5 minute amestecind in continuu. Adaugati baconul, fisiutele de ou si sosul de soia ramas si mai lasati pe foc 2-3 minute, amestecand foarte bine
Analiza ingredientelor rețetei Orez prăjit:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii.
Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu.
Poate conține substanțe care cauzează cancer.
Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...