Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pizza 4 anotimpuri

Vizite: 2897
Timp preparare: 75min
Dificultate: redusa
2023

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 aluat frantuzesc conform retetei
- 4 linguri pasta de tomate
- 1 lingura oregano
- 6 linguri cascaval ras (parmezan)
- 8 rosii oparite
- 100 g creveti
- 100 g carne de pasare sau de scoica
- 100 g sunca fiarta taiata fasii
- 100 g salam
- 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
- cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
- sare
- piper macinat proaspat
- 200 g mozzarella

Preparare:

1. Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
2. Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.
3. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
4. Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.


Analiza ingredientelor rețetei Pizza 4 anotimpuri:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ciuperci, conservă
Avantaje: Ciupercile la conservă sunt o sursă de vitamina D, fibre alimentare, tiamină, niacină, fosfor, magneziu și potasiu. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Ciupercile la conservă conțin mult sodiu....
Creveți
Avantaje: Creveții conțin niacină, fier, fosfor, zinc, vitamina B12 și seleniu....
Dezavantaje: Creveții conțin mult colesterol. Pot cauza alergii....
Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Salam de vită și porc
Avantaje: Salamul conține proteine și vitamina B12....
Dezavantaje: Salamul este bogat în grăsimi saturate și sodiu....
Scoici
Avantaje: Scoicile conțin vitamina B12, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc, proteine și fosfor, iar cantitatea de grăsimi saturate conținută este redusă....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....

Căutați rețete culinare după denumire