Rețetă Plăncintă cu brânză și praz
Vizite: 2072
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
798
CALORII
Ingrediente/compozitie:
Pentru aluat:- 1 ceasca de ulei
- 2 cesti de lapte
- 1 ou
- faina cat cuprinde (pana se face o coca tare)
- bicarbonat
- zeama de lamaie
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 150 g cas de vaca
- 150 g telemea
- 2 iaurturi
- 2 oua
- 3 fire de praz
- ulei de masline
Preparare:
Foaia de placinta:Se amesteca oul cu laptele si cu uleiul, se toarna in ploaie faina si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si se „stinge†cu zeama de lamaie. Se continua sa se adauge faina pana ce coca devine tare si elastica. Se intinde o foaie de circa 0,5 cm grosime.
Pentru umplutura: prazul se taie rondele si se caleste in ulei de masline. Branza se rade pe razatoarea mare si se amesteca cu prazul calit, ouale si iaurtul.
Aceasta compozitie se toarna peste foaia intinsa si se ruleaza.
Placinta se pune intr-o tava in prealabil unsa cu ulei de masline sau unt si se da la cuptor pentru circa 30 minute. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Analiza ingredientelor rețetei Plăncintă cu brânză și praz:
Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor.
Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu.
Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Telemea de oaie
Avantaje: Conține vitaminele A, B, D și E.
În cazul celor care sunt intoleranți la lactoză, telemeaua de oaie se poate dovedi a fi o alternativă.
Laptele de oaie este mai digerabil decât laptele de vac...
Dezavantaje: Conținut ridicat de grăsimi....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...