Rețetă Porc dulce-acrișor
Vizite: 1797
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
1891
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g carne de porc macra- 2 linguri ulei
- 2 cepe mici taiate in 4
- 2 catei de usturoi pisati
- 200 ml concentrat supa de pui (o puteti face cu cubulete knorr)
- 250 g cubulete ananas in sirop
- 1 lingura amidon alimentar
- 100 g sos de rosii
- 1/2 lingurita radacina ghimbir data prin razatoare (se gaseste in comert praf sub denumirea de ginger)
- 2 linguri otet
- 2 linguri zahar (de preferinta brun)
- un ardei mare rosu taiat cubulete mari
- un castravete taiat cubulete mari
- 100 g baby-corn (un fel de porumb nematurizat care se gaseste la conserva-optional)
- 100 g ciuperci taiate in 4
Preparare:
Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins pina ceapa devine transparenta; se scoate din tigaie si se pune la prajit carnea taiata cubulete de cca. 2 cm; se rumeneste la foc iute pe toate partile dupa care se pune ceapa inapoi in tigaie.Se adauga concentratul de supa si se aduce la fierbere, dupa care se acopera si se fierbe la foc mic pina carne devine frageda (30 minute). Adaugati restul de ingrediente si mai lasati la foc 5 min. Intre timp din siropul de ananas si amidon se face un sos subtire (amestecati foarte bine sa nu aiba cocoloase) care se toarna in amestecul din tigaie cand acesta da in clocot.
Se mai fierbe inca 2 minute sau pana se ingroasa sosul.
Mod de servire : Se serveste cu orez sau spaghete chinezesti.i
Analiza ingredientelor rețetei Porc dulce-acrișor:
Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală.
Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor.
Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă.
Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Compot de ananas
Avantaje: Compotul de ananas conține vitamina C, iar conținutul său de grăsimi și sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de compotul de ananas provin din zaharuri.
Ananasul din compot își pierde efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), are un indice glice...
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten.
Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP.
Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională.
Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...