Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu cocos

Vizite: 1677
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4075

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g margarina,
- 1 ou,
- 250 g faina,
- 1 lingura cacao,
- 1 praf copt stins.

Preparare:

Se lasa la rece 1 ora. Se pune prima foaie in tava, se pregateste a doua foaie. Se bat spuma 6 albusuri, se adauga 200 gr. zahar si 200 gr. nuca de cocos. Se varsa peste prima foaie din tava, se pune deasupra cea de-a doua foaie si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se adauga crema urmatoare.

Crema: Se freaca 6 galbenusuri pe abur cu 11 linguri de zahar pudra si cu vanilie. Se raceste. Se freaca un pachet de unt si se adauga treptat compozitia de galbenusuri. Se intinde crema peste blat. Se rade ciocolata.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu cocos:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Nucă de cocos, fulgi
Avantaje: Nuca de cocos conține calciu, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire