Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu fructe

Vizite: 2318
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 oua
- 8 linguri de lapte
- 8 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 1 pachetel praf de copt
- vanilie, esenta de migdale sau rom
- 700-800 g fructe (se pot pune si mai putine) - mere rase, visine, cirese, caise sau piersici taiate in bucatele, etc.

Preparare:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, laptele, uleiul, praful de copt, faina, mirodenii si la sfarsit fructele.
Se pune totul in tava unsa si tapetata cu faina, se coace cam 30 de minute, se pudreaza la sfarsit.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu fructe:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Cireșe
Avantaje: Cireșele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Cireşele ameliorează afecţiunile inflamatoare, au rol diuret...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșe provine din zaharuri. Consumate în cadrul unei diete necorespunzătoare, cireşele pot duce la creşterea în greutate. Potenţialul alergen este ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire