Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu nucă și cremă caramel

Vizite: 1712
Timp preparare: 65min
Dificultate: medie
4730

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pt blat:
*6 albusuri,
*200 gr. zahar,
*100 gr. nuca macinata,
*2 linguri faina,
*1 praf de copt,
*200 gr. ciocolata alba.

Pt crema:
*6 galbenusuri,
*12 linguri de zahar,
*un pachet de unt,
*2 linguri de apa,
*200 gr. nuca prajita.

Preparare:

Blat:
Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi treptat nuca macinata, faina si praful de copt.
Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt pt. 25 de min.
Dupa ce s-a copt, scoti blatul si razi ciocolata alba, imediat.

Cat se raceste, regatesti crema astfel:
Freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar, pana devin ca o spuma. Caramelizezi apoi zaharul ramas, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic. Pui apoi si galbenusurile, amesteci repede, presari nuca macinata si amesteci si lasi pe foc pana crema se ingroasa.
O iei de pe foc, o lasi un pic sa se raceasca, apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu nucă și cremă caramel:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Ciocolată albă
Avantaje: Previne diabetul Menține nivelul de colesterol în cotele normale Reducerea migrenelor Reduce riscul de cancer mamar Ajută sistemul digestiv Tratează tuburările de alimentație Îmbunătăț...
Dezavantaje: Conținut crescut de zahăr Mai puțini antioxidanți decât ciocolata neagră Conținut crescut de grăsimi ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire