Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitura Lavi

Vizite: 1218
Timp preparare: 2min
Dificultate: redusa
7489

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Blat cacao: 150 g margarina, 100 g zahar, 1 ou, 2 linguri de cacaua, 1 lingurita amoniac dizolvata intr-un pahar lapte firbinte si 300 g faina. Din care coci 2 foi pe dosul tavii.
Blat alb: 6 oua, 5 linguri zahar si 5 linguri faina. Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga faina si se coace in tava.
Crema : 1/2 lapte, 1 cana zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 4 linguri faina, 250 g margarina si 1 lamaie.
Glazura: 3 linguri lapte, 2 linguri cacao, 150 g zahar si 50 g margarina.

Preparare:

Faina se amesteca cu lapte, zaharul si zaharul vanilat si se pune pe foc pana se ingroase.
Cand s-a racit putin crema amestecam margarina cu coaja de lamaie si punem zeama de lamaie dupa gust.
Cum asamblam prajitura: punem foaie maro, crema, blat alb, crema, foaie maro, glazura si punem dupa preferinta nuca cocos sau mac .

Va dorim pofta buna.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitura Lavi:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire