Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui crocant (tori no tatsuta-age)

Vizite: 1227
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
635

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 piept de pui mare si mai gras, dezosat
- sos pentru marinat:
- 4 linguri sos soia,
- 2 liguri sake (ori un pic de votca sau vin alb),
- 1 lingurita ghimbir (ginger) dat pe razatoarea fina (ori 2 lingurite ginger juice),
- 1-2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina
- ulei pentru prajit,
- faina,
-condimente: feliute de lamaie, sare si piper dupa gust, sos soia

Preparare:

Se taie puiul in bucati mititele (cat o imbucatura). Se marineaza bucatile de pui in sosul e mai sus cel putin o jumatate de ora. Se scot bucatile de pui din sos, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei, la foc mediu, intorcandu-le pe toate partile, pana se fac auriu inchis.

Se scot din tigaie si se aseaza pe o hartie absorbanta cateva minute.

Se serveste cu sau fara orez, zeama de lamaie sare, piper si sos soia (fiecare mesean are feliuta lui de lamaie si/sau o farfurioara cu cativa stropi de sos de soia in care se inmoaie bucatelele de pui inainte de a le duce la gura).


Analiza ingredientelor rețetei Pui crocant (tori no tatsuta-age):

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sake
Avantaje: Aceasta bautura are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de sake provin din alcool....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire