Rețetă Pui crocant (tori no tatsuta-age)
Vizite: 1296
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
635
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 piept de pui mare si mai gras, dezosat- sos pentru marinat:
- 4 linguri sos soia,
- 2 liguri sake (ori un pic de votca sau vin alb),
- 1 lingurita ghimbir (ginger) dat pe razatoarea fina (ori 2 lingurite ginger juice),
- 1-2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina
- ulei pentru prajit,
- faina,
-condimente: feliute de lamaie, sare si piper dupa gust, sos soia
Preparare:
Se taie puiul in bucati mititele (cat o imbucatura). Se marineaza bucatile de pui in sosul e mai sus cel putin o jumatate de ora. Se scot bucatile de pui din sos, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei, la foc mediu, intorcandu-le pe toate partile, pana se fac auriu inchis.Se scot din tigaie si se aseaza pe o hartie absorbanta cateva minute.
Se serveste cu sau fara orez, zeama de lamaie sare, piper si sos soia (fiecare mesean are feliuta lui de lamaie si/sau o farfurioara cu cativa stropi de sos de soia in care se inmoaie bucatelele de pui inainte de a le duce la gura).
Analiza ingredientelor rețetei Pui crocant (tori no tatsuta-age):
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu.
Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață.
Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sake
Avantaje: Aceasta bautura are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de sake provin din alcool....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii.
Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu.
Poate conține substanțe care cauzează cancer.
Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...