Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Rulada cu brânza de vaci și frișcă

Vizite: 2691
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
Rețetă Rulada cu brânza de vaci și frișcă
5702

CALORII

20

PORTII

Ingrediente/compozitie:

pentru rulada (500gr. faina, 4 galbenusuri si opt albusuri, 150gr. zahar, un virf cutit sare, eu folosesc sare marina, pentru compozitie (500gr. brinza de vaci proaspata dietetica de preferat, adica fara grasime, frisca Hulala 200gr, zahar 250 gr sau fructoza ,zahar vanilat 4 pliculete, coaja rasa de la o lamaie, esenta rom o sticluta, 200 gr frisca Hulala pentru ornat, 3 kivi, 2 banane, o portocala, un strugure mic, toate pt ornat.

Preparare:

blatul pentru rulada :Intr_un bol de sticla se pun 4 galbenusuri si se freaca cu sare apoi se adauga 50 gr zahar si se freaca foarte bine, in alt bol se pun 8 albusuri si se bat bine apoi se adauga treptat 100 gr zahar ,cind s_a format o spuma ca de bezea adica tare se rastoarna treptat peste galbenusurile ce au fost frecate, apoi se mesteca usor si se adauga treptat cele 2 cani de faina adica 500 grame, faina se cerne inainte. intr)o tava punem hirtie de copt apoi rasturnam compozitia in tava si o bagam la foc potrivit timp de 20 minute, depinde si de cuptor, se ia tava cu blatul din cuptor in momentul in care are culoarea coniacului, daca o lasam prea mult nu vom putea sa o rulam,apoi se rastoarna pe un prosop umed ,adica udat bine si stors si se ruleaza pinaarata ca un sul, se lasa asa pina se raceste putin, in timp ce s_a copt rulada facem crema ,adica intr_un vas mestecam brinza cu frisca batuta si zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, apoi intindem rulada ,punem compozitia peste ea si rulam la loc. o asezam pe un platou ,o imbracam in frisca apoi o ornam cu felii de kivi, strugure, banana ,portocala, la alegere. Pofta buna!

Analiza ingredientelor rețetei Rulada cu brânza de vaci și frișcă:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Kiwi
Avantaje: Kiwi este o sursă bogată de vitamina C, acid folic, potasiu și fibre alimentare, având acțiune antioxidantă și antiinflamatoare....
Dezavantaje: Poate cauza alergii și produce iritații la nivelul gurii....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. Strugurii sunt o importantă sursă de minerale. Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri. Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale. Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire